Rólunk

A Nightingale Optics (kezdetekben Csalogány Optika, ahogyan sokan ismernek minket) egy közel 20 éves múltra visszatekintő családi optika.

Nightingale Optics és 3D Vision Center

Hitvallásunk és egyben működésünk mozgató rugója: Egy innovatív, minden diagnosztikai szolgáltatást  nyújtó üzlet, ahol az emberközpontú szolgáltatások alakítják ki a legmegbízhatóbb kapcsolatot.

A Hara házaspár 2001-ben nyitotta meg az Optika kapuit a jelenlegi helyén Budapesten a 2. kerületben, a Parlamenttel szemben, a Rakpart és a Batthyányi tér közvetlen szomszédságában, a Fő utca 62-64 szám alatt, még Csalogány Optika néven. Már a kezdetektől fogva a vállakozás szemüvegkészítéssel és árusítással foglalkozott.

Nem sokkal később bővítvén a szolgáltatásokat, - az országban az elsők között - az optikában már helyben történő, szakorvosok által végzett szemvizsgálatokat is végeztek. A tulajdonosok a szakorvosok és a vizsgálatok kiválasztásában már akkor kiemelt figyelmmel jártak el, így a pácienseknek nem volt szükség ellátogatni más vizsgálati helyekre, a legpontosabb diagnózis felállításához.

Fejlesztéseinknek hála elindíthattuk a vállalkozások irányába egyénreszabott, akár a vállalati ügyfeleink telephelyén kitelepülve végzett céges szemvizsgálatainkat, a cégek egyedi igényeire szakosodva. Kiemelt tapasztalattal bírunk informatikai és pénzügyi szektorban működő vállalkozások szem- és látásvizsgálatai terén.

Napjainkra a minket felkereső cégek szabadon választhatnak egyénre szabott és különösen kedvező csomagajánlataink között és természetesen segítségükre vagyunk minden ezt érintő, akár pénzügyi, adózási kérdésben is.


Az Optika életében a következő mérföldkő, a világ optikai termékek vezető gyártója a japán Hoya a cég kiemelt beszállítójává vált, amely kapcsolata azóta is nemcsak töretlen, de egyre szorosabb, így a Hoya egyik stratégiai partnerévéemelték a családi vállalkozást. Napjainkra elköteleződtünk, hogy kizárólag prémium minőségű lencsék kerühetntek a nálunk készített szemüvegekbe.

2016-ban nagy változásokra szántuk el magunkat és teljes megújuláson estünk át. A Csalogány Optika Kft. innentől Nightingale Optics Kft. néven fejlődik tovább.

Az immár a Hoya VIP partnerként azországban elsők között kezdtünk el foglalkozni a Yuniku technológiát. Ezzel egy teljesen új dimenzióba emelve a szemüveg  kiválasztását, hiszen arcmodellezéssel és 3D nyomtatással is képesek lettünk, teljesen egyénre szabott, az arcra tökéletesen illeszkedő szemüvegeket készíteni.


Nightingale 3D Vision Center - i'Syncro

Sok sok évvel ezelőtt, a bevásárló központok megnyitásával párhuzamosan fogalmazódott meg bennünk a diagnosztikai központ gondolata, hiszen látván a szem- és látásvizsgálatok vizsgálatok iránti igényt, a szűkös állam és magánszektor által nyújtott lehetőségeket. Célkitüzésünk, egy olyan vizsgálati és diagnosztikai központ/labor kialakítása lett, amely helyben a lehető legteljesebb, legpontosabb diagnosztikát nyújtja, a legmodernebb vizsgálati technológiákkal. Egy All-In-One központ megteremtése, ahol a vizsgálatokkal egyetemben a szemüvegre is teljeskörű garanciát vállalhatunk és a teljeskörű szolgáltatásnak hála nagyfokú kényelmet is jelent ügyfeleinknek. 2018-ban ezt megvalósítva megnyitottuk a Nightingale 3D Vision Center diagnosztikai, vizsgálati laborunkat, - mely keretein belül - technikai felkészültségünknek és mindenre kiterjedő kapcsolatrendszerünknek eredményeként ügyfeleink mindennemű látásproblémájára megoldást kínálunk.

Ezzel egyidőben napjaink legmdernebb vizsgálata is elérhetővé vált Optikánkban. Az I’Syncro készülék és annak vizsgálati módszertana hazánkban még most hódít teret. A vizsgálat segítségével elfelejthetjük a klasszikus fali számsorok olvasását és a digitális technológia segítségével egy sokkal pontosabb diagnózis érhető el. Immár a belső kancsalságon túl, a térlátás is vizsgálható, a közeljövő látásromlásainak felfedésével egyetemben. 

Optikánkra jellemző innovatív hozzállás töretlen. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy munkatársainkkal a lehető legpontosabb diagnozist állíthassuk fel ügyfeleinknek és ezzel ne csak a tökéletes látást, de a szemüveg viselésének élményét is biztosítsuk.