Szemüveg javítás

Szemüveg javítás

Sérült a kedvenc szemüvegkerete?
Nem kell azonnal cserében gondolkodnia, hiszen a legtöbb szemüveg javítható!

Ebben a hitvallásban a Nightingale Optikában minden esetben igyekszünk először megjavítani, amennyiben lehetséges a sérült alkatrészeket cserélni. Több évtizedes múltunknak hála, kellő kapcsolatrendszerrel rendelkezünk a szemüvegkeretek javításához.

Bizza szakemberre szemüvegkerete javítását, hiszen a rosszul javított, pillanatragasztóval megragasztott keretek nemcsak kényelmetlen, de utólag javíthatatlanná is válhat!

A szemüvegkeretek javíthatósága azonban nagyban függ annak alapanyagától, érdemes ezt is figyelembevenni a szemüvegkeret kiválasztásakor.

Műanyag keretek

Műanyag keretek

Az egyik leghasználtabb szemüveg alapanyag, azonban javítása csak ritkán lehetséges. Ennek oka, hogy a műanyag kereteket sem forrasztani sem ragasztani nem lehet. Azonban a törött szár és egyéb alkatrészei jellemzően cserélhetőek.

Fontos figyelembe venni, hogy a műanyag az évek során öregszik, a kezdeti fénye mattul. Ezen természetes elhasználódás sajnos nem megakadályozható, de a megfelelő tárolással, tisztítással jelentősen megnyújtható.

Fém keretek

Fém keretek

Fém keretek esetében találkozunk teljes és damilos kivitellel. Ez utóbbi esetben a felső horozó kerethez egy fém- vagy műanyagszállal rögzítjük a lencsét. Anyagát tekintve jellemzően acél, magnézium és titánium ötvözetekből készülnek. A fém keretek törését forrasztással javítjuk, rugós szártöréseket az alkatrész cseréjével oldjuk meg.

Az idő múltával a fém keretek megkopnak, azonban lehetőség van újrafestésükre, porfestéses technológiával. Ráadásul ez esetben lehetséges a RAL színskála alapján új színt is adni a régi keretnek.

Fa keretek

Fa keretek

A természetes alapanyagok napjainkban reneszánszát élik, ezért egyre több nevesgyártó kínálatában találkozhatunk. A műanyag keretekhez hasonlóan az alkatrészek cseréjével javítató. A felületi sérülések könnyedén eltüntethetőek csiszolással, festéssel, majd végső lakkozással. 

A Nightingale Optika az alábbi javítási szolgáltatásokat rövid határidővel vállalja:

 • Szemüveg beállítása viselője arcához
 • Elgörbült és sérült szemüvegek helyreállítása illetve beállítása
 • Csavarok pótlása
 • Beletört csavarok eltávolítása
 • Rossz menetek újra fúrása
 • Fém szemüvegkeretek forrasztása 4 napon belül
 • Műanyag szemüvegkeretek ragasztása
 • Alkatrész - szárak, orrtámaszok pótlása
 • Fúrt kereteknél csavar- rögzítő patron pótlás
 • damilos kereteknél damil javítása, pótlása
 • Díszkövek, strasszok pótlása
 • Szárvégek, díszítő elemek pótlása

Tudnivalók szemüvegek garanciális és garancián túli javításához

Minden javítási folyamat előtt szükséges a vevő adatainak rögzítése illetve a szóban forgó szemüveg állapotának felmérése.

Amennyiben e-mailen (info@nightingale.hu) küldi el nekünk a javításra váró keret fotóját, mi azt rögtön továbbítani tudjuk a beszálító felé, ezzel is meggyorsítva az egész folyamatot.

Ilyenkor legelsőként a szárban található modellnév és kód alapján beazonosítjuk a gyártócéget és ha a termék még rendelkezik garanciával, térítés mentesen tudjuk cserélni a szükséges alkatrészt vagy magát a teljes keretet.

ABBAN AZ ESETBEN HA  A GARANCIA MÁR NEM ÉL , a kerethez kompatibilis alkatrészre 50% kedvezményt nyújtunk!

(a kedvezmény csak az alkatrészre és nam a teljes keretre értendő).

Amennyiben már sem a keret, sem a csere alkatrészek nem elérhetőek az adott kerethez, akkor ajánlatot adunk a keret javítására.

Élje át Ön is a tökéletesen éles és pihentető látás élményét! 
Ne várjon látásának drasztikus romlására, előzze meg a problémákat!