Kontaktlencse

Kontaktlencsék

A Nightingale Optika választékában napi, két hetes és havi kontaktlencsék széles kínálatát egyaránt megtalálja, kedvező áron. Nagy raktárkészletünk biztosítja, hogy vásárlóink akár azonnal élvezhessék a tiszta és éleslátás élményét.

Kontaktlencsék típusa

Nem tudja melyik az Önhöz leginkább illő, igényeinek leginkább megfelelő kontaktlencse? 
Segítünk a választásban

Kontaktlencse típusok

A Nightingale Optikában a kontaktlencse vásárlás sosem volt ilyen egyszerű!

3 lépés mindössze egy délután alatt!

A kontaktlencse vásárláshoz teljeskörű segítséget nyújtunk a vizsgálatot követően a kiválasztott kontaktlencse használatáról, behelyezéséről és tisztántartásáról betanítást tartunk.

A kontaktlencséken túl Optiánkban lehetősége van megvásárolni a tisztító folyadékot, szemcseppet és a tartót egyaránt könnyedén, és akár azonnal beszerezhet. Kínálatunkban kizárólag neves gyártók termékeit kínáljuk – teljes körű garanciát vállalva mindezek magas minőségére.

A vizsgálat díja 10.000 ft ami tartalmaz egy pár próbalencsét és szakorvos általi betanítást. A  kontroll vizsgálat díja 7.500 ft.

Élje át Ön is a tökéletesen éles és pihentető látás élményét! 
Ne várjon látásának drasztikus romlására, előzze meg a problémákat!


Kontaktlencse típusok

Napi kontaktlencse

A mai kontaktlencsék – rendszerint a lágy és eldobható változatok – számos viselési és csereperiódussal rendelkeznek. Ez a kontaktlencse típus számos előnnyel jár, ugyanis nem kell emlékeztetőt használnunk amely arra figyelmeztet mikor kell cserélni a lencsét, hiszen reggel felhelyezzük és este kidobjuk. Nem szükséges hozzá ápolószer, sem a lencse tisztítása, mivel minden reggel új, friss pár lencsét helyezünk fel. Amennyiben elszakad, vagy megsérül egy pár vagy darab, csupán újt veszünk ki az általában 30 darabos dobozból, nem kell várni az új két hetes vagy havi kiszerelésű lencse érkezésére. Kevesebb szennyeződés rakódik le a felületére így kisebb az eséje annak, hogy bármilyen allergiás reakció felléphetne a viselése folyamán.  Fiatalkorúaknak, vagy olyan vevőinknek ajánljuk akik javarészt szemüveget viselnek és csak alkalmanként hordják kontaktlencséiket.

Két hetes kontaktlencse

A két hetes viseletű lencsék mint az a nevükben is szerepel két hetes hordásra alkalmasak, noha ez nem jelenti azt, hogy folyamatosan szemünkön lehet a lencse, éjszakára mindenképpen ki kell venni azokat. Napi viseletű rokonával szemben , a két hetes lencséket minden reggel és este tisztítani kell, melyhez tisztító folyadék szükséges. A tisztítást követően este saját kis tároló dobozába kell helyezni melyet a tisztítás folyamán friss folyadékkal töltünk fel. Kifejezetten hosszab idő intervallumra tervező pácienseinknek ajánljuk, akik szívesebben vislenek lencsét mint szemüveget.

Havi kontaktlencse:

A havi lencsék legnagyobb előnye a magas légáteresztés, mely elősegíti a szem lélegzését még a viselés folyamán is. Leginkább azon vevőinknek javasoljuk ezt a viselési idejű kontaktlencsét, akik magas dioptriával rendelkeznek, mivelé a kontaktlencse közvetlen a szaruhártyán fekszik fel, ezzel kizárva a szemüveglencse széli torzításait. Ezen felül sok esetben kevesebb dioptria is elegendő, mivel közvetlen a szemen helyezkedik el a látásjavító eszköz, így kisebb a kicsinyítés és a nagyítás mértéke is az agyban leképezett látott képnek.

Bifokális, Multifokális lencse

A multifokális kontaktlencse-kialakítás különböző lencsedioptria használatát teszi lehetővé eltérő távolságú tárgyak esetén. A multifokális kontaktlencsék több dioptriaértéket tartalmaznak egy lencsén belül. Általában jelen van egy lencseerő a nagyon közeli tárgyakhoz, egy a távol elhelyezkedő normál tárgyakhoz, egy pedig a közepes távolságokhoz. Ez a rendszer segít a preszbiopiás betegeknek az életkorhoz kapcsolódó látáskorrekcióban, amikor a szem már nem képes a közeli tárgyakra fókuszálni.

Tórikus lencse

A tórikus kontaktlencse az asztigmia korrekcióját segíti elő. A dioptria, görbület és átmérő paraméterek mellett a tórikus lencséknél szükség van a cilinder- és tengelyérték megadására is. Az asztigmiát általában a szaruhártya szabálytalan görbülete okozza, ami javításra szorul a tökéletes látás érdekében. Ez aszférikus kontaktlencse használatával elérhető.

Digitális kontaktlencse:

A kontaktlencsék legújabb generációja a digitális eszközökkel járó látás- és szemproblémákon segít. Ez napjainkban igen kiemelt szerepet kapott, hiszen a felnőttek több mint 90%-a naponta minimum kettő, a 18–29 éves korosztály több mint 50%-a naponta minimum kilenc órát tölt digitális eszközök használatával. Megnövekedett akkomodációs terhelés. Kevesebb pislogás. Gyakori fókuszváltás.

Ezen lencsék egyedülálló optikai kialakítása megkönnyíti a viselők képernyő és környezet közötti fókuszváltásait. Úgy illeszkedik, mint egy egyfókuszú lencse. Az alkalmazott innovatív, speciális technológiáknak hála a lencsébe zárja a nedvességet, biztosítja a lencse lágyságát, biztosítva a még kényelmesebb viselési élményt, így a szemszárazság-érzés még akkor is alacsonyabb, amikor a képernyő előtt ülünk és lényegesen kevesebbet pislogunk.

Biofinity Energys™

Üzletünkben a CooperVision Biofinity Energys™ kontaktlencsét is megtalálja a Digital Zone Optics™ lencsekialakítással.

Élje át Ön is a tökéletesen éles és pihentető látás élményét! 
Ne várjon látásának drasztikus romlására, előzze meg a problémákat!


< Vissza a szolgáltatásainkra